Yasuragi Hasseludden & Nordic Choice Hotels

"HÅLLBARHETSARBETET SJÄLVKLART FÖR ALLA"

För medarbetarna är det självklart att hela tiden se hur saker kan förbättras. Deras arbete har nu gett Yasuragi Hasseludden och Nordic Choice Hotels en finalplats i Arla Guldko 2014, i kategorin Bästa Miljöarbete.

För drygt två år sedan var verksamheten Svanenmärkt och ISO 14001-certifierad. Det räckte inte. Idag jobbar alla på Yasuragi Hasseludden efter konceptet ”Feel good, Do good”. Det handlar om att nå en hållbar livsstil som involverar ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet och hållbart ledarskap. Yasuragi ingår i Nordic Choice Hotels-kedjan som arbetar systematiskt med hållbarhet. Men Yasuragi är bäst i klassen. Det bevisades när de nyligen fick ta emot hotellkedjans eget stora hållbarhetspris. Nu kanske Arla Guldko står näst i tur.

- Arla Guldko är ett åtråvärt hållbarhetspris och det är så inspirerande att vara med. Och det är bara tack vare vår fantastiska personal som vi har kommit så här långt. Alla som arbetar här ser hållbarhetsarbetet som självklart, att allt går att förbättra, att allt är möjligt, säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig på Yasuragi Hasseludden.

Ett exempel på vad som utvecklats är maten. Restaurangerna ökar hela tiden det ekologiska utbudet. Det finns KRAV-märkt frukost, flera ekologiska rätter på menyn och en köttfri dag. Ett annat exempel är energiförbrukningen. Det integrerade bergvärme-, ventilations- och vattensystemet återvinner värme och kyla och man har installerat biodiselpanna.

Juryn för Bästa Miljöarbete består av:

Maria Ivansson, Lunds Kommun, Projektledare ekologisk mat, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Miljöarbete, David Kallòs, Maryhill Mat och Möten/ Berlin Bar Lund, Magnus Ek, Kock Oaxen Krog & Slip, Per Rosengren, Saltå Kvarn AB, Anna-Karin Modin-Edman och Dick Due-Pedersen, Arla Foods