El Taco Truck

"MEXIKANSKT NÄR DET ÄR SOM BÄST"

Målet var att introducera det vällagade mexikanska köket i Stockholm. Med El Taco Truck har man kommit en bra bit på väg. El Taco Truck har nu gått vidare till final i Arla Guldko i kategorin Bästa Snabbmål. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Grundarna Nikola Adamovic och Niklas Bolle har båda lång erfarenhet inom restaurangbranschen. Båda har också jobbat i USA där de uppskattade den vällagade gatumaten, ”streetfood”, och det rika mexikanska utbudet. När de kom hem upptäckte det att inget av detta existerade i Sverige. Så de startade El Taco truck, en liten lastbil med genuin mexikansk mat.

Idag efter cirka fem år är El Taco Truck mycket populär. Via Facebook kan man dagligen följa var i Stockholm de befinner sig. De parkerar där det finns mycket folk i rörelse och matgästerna tycker att det är gott, enkelt och lättillgängligt. Blir det mat över efter en dag, lämnas den till härbärgen.

- Vi är stolta över att vi bidrar till att fler får uppleva hur genuin mexikansk mat kan smaka. Vi är också stolta över att vi faktiskt har varit med och startat streetfood, en ny marknad i Sverige. Vi är ett fåtal streetfood-entreprenörer idag men vi har en trevlig sammanhållning och samarbetar med varandra, säger Nikola Adamovic.

Juryn för Bästa Snabbmål består av:

Malin Talcoth, Gourmetkorv i Göteborg, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål, Malin Söderström, kock, restaurang Moderna Museet, Anders Örnevall, tidningen Fastfood, Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.