ICA Stop

"VI SKA VARA BÄST I SVERIGE"

Matintresserad och kunnig personal driver på arbetet med matglädje. ICA Stop i Täby är nu en av finalisterna i Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

”Välkommen till saluhallen” står det vid entrén och det första kunden möts av är en 42 meter lång, välfylld färskvarudisk. Är man osäker på vad man ska välja av allt detta, delar den matintresserade och kunniga personalen gärna med sig av goda tips. Ambitionen är att även kunna erbjuda lite ovanliga produkter, inte för att de ska bli storsäljare utan för att de inspirerar kunderna. Från torsdag till söndag finns en värd i butiken med uppgift att hjälpa kunderna, svara på frågor och bjuda på recept. Mitt i butiken finns en restaurang där man kan pausa och kanske avnjuta ett ostron och ett glas vin. Nyligen införde man packare vid kassorna, allt för att underlätta för kunderna

- Kunderna är mycket mer medvetna idag när det gäller mat. De har rest och testat nya smaker. Kunderna förväntar sig att vi kan mat. Därför är vår personal det absolut viktigaste för att få långa kundrelationer, säger Linda von Beetzen, butikschef ICA Stop.

Linda kommer från hotellbranschen och har tagit med sig en del, bland annat att det ska vara rent, man måste städa ofta, och man ska ha fina arbetskläder, känna sig snygg. Det bidrar till yrkesstolthet. På ICA Stop har man därför dubbla städningar och bär gärna slips och scarves.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av:

Fredrik Edin, Kampanjansvarig, Menigo, Eric Persson, matkommunikatör & konceptutvecklare, Crossover Creative, STHLM, Fredrik Eriksson, kock, driver restaurang Långbro Värdshus, Fredrik Sjögren och Lena Lindborg, Arla Foods.