ICA Kvantum Flygfyren

"HÄR SKA DET SMAKA SOM HEMLAGAT"

Ombyggnad av butiken satte extra fart på arbetet med matglädje. Nu har ICA Kvantum Flygfyren i Norrtälje gått till final i Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Förra året byggdes ICA Kvantum Flygfyren om och man satsade mycket på att lyfta fram färskvarorna och mer egen produktion. Bland annat säljer man nu sina egna delikata korvar. I köket lagar kockar och kallskänkor allt från morgonfrallor och dagens lunch till festmenyer och smörgåstårtor. Butikens egna matlådor har blivit stor succé. Har man frågor om innehållet är det bara att fråga någon av kockarna. Den egna produktionen minskar svinnet, man kan ta tillvara allt. Butiken har även en svinnansvarig som är kock.

- Vi är så stolta över vår butik, vår personal och den egna produktionen. Våra kunder kan fråga personalen om vad som helst, alla går in för arbete med hull och hår, säger Cilla Wahlgren, butikskommunikatör på ICA Kvantum Flygfyren.

Naturligtvis finns här även bageri, fiskdisk, köttdisk och deliavdelning. Och en osteria där man kan avnjuta en tapasplanka med delikatesser från Roslagen tillsammans med god dryck.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av:

Fredrik Edin, Kampanjansvarig, Menigo, Eric Persson, matkommunikatör & konceptutvecklare, Crossover Creative, STHLM, Fredrik Eriksson, kock, driver restaurang Långbro Värdshus, Fredrik Sjögren och Lena Lindborg, Arla Foods.