Guldhedskolans skolrestaurang, La Bamba

"ATT SERVA BARNEN ÄR JU VÅRT JOBB"

Ett brinnande intresse för matglädje och engagemanget att göra det lilla extra i köket utgör grunden i arbetet för kockarna i Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba i Göteborg. Det har nu gett dem en plats i finalen i den nationella tävlingen Arla Guldko i kategorin Bästa Matglädjeskola. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

I köket på Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba lagar fyra kockar 900 portioner varje dag. Då serveras flera varma rätter och en stor salladsbuffé för att alla elever ska kunna hitta något de tycker om. Med gröna onsdagar och nästan hälften ekologiska råvarorna arbetar dem vad de anser vara sin viktigaste uppgift - att laga bra mat som barnen tycker om så att de är mätta när de lämnar skolrestaurangen.

- Matglädjen är det viktigaste av allt. Det kräver lite extra arbete med det är det absolut värt. När vi har roligt i köket och lägger ner både hjärta och själ så smittar det av sig på barnen. Att serva barnen är ju vårt jobb, säger Annika Ramm, kock på La Bamba.

Guldhedskolans skolrestaurang La Bamba är en av tre finalister i kategorin Bästa Matglädjeskola. De två andra är Fornuddens skola i Tyresö och Vallens miljöskola i Kovland.

Juryn för Bästa Matglädjeskola består av:

Fågelviksgymnasiet i Tibro, Carina Andersson, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Matglädjeskola, Paul Svensson, stjärnkock, Annika Unt Widell, Skolmatens Vänner, Agneta Renmark, dietist och frilansjournalist samt Johnny Boman, Arla Foods.