Bun Bun Truck

"VI SERVERAR VÄRLDENS GODASTE MACKA"

Smakrika vietnamesiska baguetter serverade från en liten lastbil. Konceptet har gett Bun Bun Truck i Stockholm en finalplats i Arla Guldko i kategorin Bästa Snabbmål. Vinnarna i samtliga kategorier koras vid den stora finalen den 7 april 2014 på Grand Hôtel i Stockholm.

Kristofer Lund, Anders Gabrielsson och Martin Lagerberg hade under några år framgångsrikt drivit en restaurang med omfattande menyer av högsta klass. Nu ville de göra något nytt och enklare. Det blev Báhn Mì, baguetter med ursprung från Vietnam, serverade från en liten lastbil som fick namnet Bun Bun Truck. Sedan april förra året har de funnits på platser i Stockholm där människor rör sig, på gator och torg, festivaler och marknader.

Via Facebook och Twitter får man dag för dag veta var de parkerar. Bun Bun Truck serverar än så länge fyra varianter av Bánh Mì: brässerad fläsksida, citrongräsmarinerad kyckling, grillad tofu och klassikern med tre sorters kallskuret. Vietnameser som bosatt sig i Sverige ger smörgåsarna högsta betyg och säger ofta att de ”minns smaken från sin barndoms Vietnam”.

- Vi har blivit väldigt väl bemötta och har många stammisar. Vi tycker själva att Bánh Mì är en otrolig smakupplevelse med syrliga och söta smaker tillsammans med krispigt innehåll. Det här är än så länge ett sidoprojekt men det kan säkert växa, Stockholm verkar vara redo för foodtrucks nu, säger Kristofer Lund.

Juryn för Bästa Snabbmål består av:

Malin Talcoth, Gourmetkorv i Göteborg, vinnare Arla Guldko 2013 Bästa Snabbmål, Malin Söderström, kock, restaurang Moderna Museet, Anders Örnevall, tidningen Fastfood, Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla Foods.