Vigårda Barbeque, Stockholm

"UTAN MATGLÄDJE FALLER ALLT"

Vigårda Barbeque i Stockholm erbjuder sina gäster snabbmat med äkthet i alla led. Ett arbete som gav dem en finalplats i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Snabbmål.

Bakom Vigårda Barbeque står de tre kockarna Melker Andersson, Danyel Couet och Jonas Ålund. Att utveckla den ofta generiska snabbmatsmarknaden har länge varit en dröm. Med stor erfarenhet och framgång inom restaurangvärlden har de med Vigårda Barbeque utvecklat ett helt nytt koncept. Ett koncept som grundar sig i kärleken till god mat, schyssta råvaror, bondgårdar, åkrar och grönsaksland. All mat tillagas från grunden på plats i restaurangen av färska råvaror.

- Grundidén med Vigårda ligger i att göra något äkta i mötet mellan miljö, mat och människor. Responsen på vårt arbete har varit väldigt positiv. Våra kockar lagar mat av riktiga råvaror och resultatet blir äkta. Det märker våra gäster. Däri ligger framgången säger Melker Andersson, kock/krögare.

Vill bredda en smal marknad

Arbetet med Vigårda Barbeque karaktäriseras inte av att vara komplicerat. Med ett traditionellt upplägg och äkta råvaror ligger fokus på att bredda en smal snabbmatsmarknad till något mer. Till en dröm om vad den kan och borde vara.

- Arla Guldko och Bästa Snabbmål är ett bra initiativ från Arla då snabbmatsrestauranger inte alltid har samma gastronomiska klang som andra restauranger. Att uppmärksamma alla delar av branschen och lyfta matglädjen är viktigt. Matglädje är basen. Utan matglädje faller allt säger Melker Andersson.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.