Sabis Fältöversten, Stockholm

SALUHALLSKÄNSLA GAV NYTÄNDNING

Passion för mat. Det har varit ledordet för familjeföretaget Sabis sedan 1800-talet och är det fortfarande. Sabis Fältöversten i Stockholm lever upp till detta år efter år, vilket flera Arla Guldko-vinster visar. De tog sig till final ännu en gång i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Matglädjebutik.

- Alla tycker att det är kul och motiverande att vara med i Arla Guldko. Våra medarbetare är kundproffs och oerhört duktiga på det de gör. Vi har gjort om mycket i butiken så vi är naturligtvis mycket stolta över att återigen ha kommit till final, säger Krister Skeppler, butikschef Sabis Fältöversten.

Kafékänsla i brödavdelningen

För knappt ett år sedan gjordes en rejäl ombyggnad och idag är butikens yta smartare disponerad och kunderna får bättre plats. Utvecklingen sedan ombyggnaden har gått bra och försäljningen har tagit ytterligare fart. Butiken har en saluhallskänsla där avdelningarna har inretts med olika teman. Till exempel har brödavdelningen kafékänsla, fisken har känslan av sydeuropeisk fiskmarknad och så har osten fått ett eget rum, första ostrummet i butik i Sverige. Här finns alla ostar man kan tänka sig och personligt bemötande och hjälp av ostproffset Thomas och hans medarbetare. Självklart får man vintips, om så önskas.

Butikens matinspiratör Evita presenterar och demonstrerar menyförslag med olika teman varje dag. I början av veckan är menyerna vardagsbetonade och på fredagen blir det helgkänsla. Det här är mycket uppskattad av kunderna och en kund uttryckte spontant en dag: ”Om inte Evita är här vet vi inte vad vi ska äta”.

- Vi är den största Sabis-butiken så vi måste ligga steget före. Våra kunder förväntar sig det av oss. Vi har passion för mat och det vill vi dela med oss av, säger Krister Skeppler.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av: Mio Svahn/COOP Extra Danderyd, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik, Eric Persson/matkommunikatör & konceptutvecklare Food People STHLM, Fredrik Eriksson/stjärnkock, restaurang Långbro Värdshus samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg/Arla Foods.