Panini Internazionale, Stockholm

"FAST FOOD GÅR INTE ATT ÄTA"

Spännande matupplevelser för gäster som inte har tid att vänta. Det är Panini Internazionales egen tolkning av snabbmat. Deras målinriktade arbete att hela tiden bli bättre belönade dem med en finalplats i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Snabbmål.

En vanlig dag på någon av Panini Internazionales 15 egna måltidsbutiker kräver rigorös planering. Under högsäsong serveras totalt cirka 6000-8000 måltider per dag, en siffra som ständigt stiger. Varje eftermiddag påbörjas arbetet med att förbereda morgondagens intensiva arbete. Alla butiker erbjuder endast dagsfärska måltider, samtliga tillagade i de egna butiksköken.

- Fast Food går inte att äta. Det är en serveringsform. Våra måltider består av spännande internationella matupplevelser med handplockade råvaror av hög kvalitet till ett rimligt pris. Ett arbete som resulterar i hälsosam mat för gäster som inte har tid att vänta, säger Ricard Constantinou konceptansvarig och grundare av Panini Internazionale.

Personalen den viktigaste resursen

Panini har funnits i över 20 år och är än i dag ett familjeföretag som är i kontinuerlig förändring. Måltidsidén dissekeras ständigt för att kunna förbättras. Panini ser personalen som den viktigaste resursen och arbetar mycket med personalfrågor och har kontinuerlig utbildning för medarbetarna. Det har bland annat resulterat i att företaget har trogna enhetschefer som till största delen består av kvinnor.

- Jag tror att våra framgångar beror på att vi jobbar extremt hårt för att hela tiden bli bättre. En finalplats i Arla Guldko tillsammans med den fina respons vi får från våra kunder är en bekräftelse på att vi gör rätt saker. Vi tycker att det är så jäkla kul med mat helt enkelt, säger Ricard Constantinou.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.