ICA Kvantum, Norrköping

KÄRLEK TILL MAT ÄR GRUNDEN

De har en mission – att göra Norrköping ännu godare. Personalen på ICA Kvantum Norrköping delar därför med sig av sin kärlek till mat, inspirerande recept och ett generöst sortiment. Deras engagemang tog dem till final i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Matglädjebutik.

- Vi är både förvånade och jätteglada. Det gav oss alla en härlig energistöt. Alla var överens om att vi skulle vara med och tävla och en finalplats är fantastiskt, säger Thomas Pennerud, handlare, ICA Kvantum Norrköping.

Butiken har ett omfattande sortiment med cirka 33 000 artiklar. Här finns allt från potatis från en ortens bönder till italiensk olivoljan av högsta kvalitet. Kriteriet är varorna håller hög kvalitet. Personalen har nyckelrollen för att skapa matglädje i butiken och hos kunderna. Olivolja har blivit butikens specialitet, mycket beroende på intresse och entusiasm för olivolja hos några av medarbetarna.

Få kunden att våga nytt

Alla uppmuntras att prata mat med kunderna, bjuda på tips och få dem att våga prova något nytt, kanske den extra fina olivoljan. Butikens duktiga kockar har gediget matintresse och delar gärna med sig av sin kunskap. Det är bara att fråga. Kocken Oskar är välkänd bland kunderna och honom kan man till och med ringa på ett särskilt hot-line-nummer och få mattips.

Butiken har ett kafé- och vinbar med servering alla dagar. Här serveras enbart med enbart à la carte-rätter. Gourmetakademin är också något man är stolt över på ICA Kvantum Norrköping. Det är en utbildningslokal där man håller matlagnings- och dryckesutbildning för både företag och privatpersoner.

- Vi vill göra Norrköping ännu godare. Vi vill uppmuntra våra kunder att flytta fram smakpositionerna, att få uppleva smakskillnaden mellan det enkla och det lite extra. Genom Gourmetakademin kan vi visa våra varor och goda maträtter och ge inspirerande smakupplevelser, säger Thomas Pennerud.

Juryn för Bästa Matglädjebutik består av: Mio Svahn/COOP Extra Danderyd, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Matglädjebutik, Eric Persson/matkommunikatör & konceptutvecklare Food People STHLM, Fredrik Eriksson/stjärnkock, restaurang Långbro Värdshus samt Fredrik Sjögren och Lena Lindborg/Arla Foods.