Gourmetkorv, Göteborg

SAMLINGSPUNKT FÖR KORVÄLSKARE

Korv ska vara enkelt och gott. Det är ledorden för restaurang Gourmetkorv i Göteborg. Arbetet med att erbjuda Göteborgarna en mängd olika kvalitetskorvar gav dem en finalplats i Arla Guldko 2013 i kategorin Bästa Snabbmål.

Gourmetkorv grundades 2008 av Malin Talcoth som såg en brist på riktigt bra korv i Sverige. Företaget startade som ett hål i väggen med inspiration i amerikansk street food-kultur och serverar idag 50 olika korvar med egenkomponerade tillbehör utan onödiga ingredienser. Korvarna innehåller mycket kött och spännande kryddor och är mycket populära. Konceptet blev snabbt en en succé och idag finns det två Gourmet-restauranger i Göteborg.

- Responsen har varit oerhört positiv och i stort sett alla våra besökare kommer tillbaka efter mer. I början var våra kunder övervägande män men idag är det en jämn fördelning mellan könen. Våra gäster gillar det snabba och enkla, vi har en korv för alla säger Malin Talcoth, Gourmetkorvs ägare.

Samarbetar med lokala charkuterier

Gourmetkorv strävar, samtidigt som de expanderar, efter att behålla en personlig känsla och det enkla i allt de gör. Ett nära samarbete med lokala charkuterier säkerställer hög kvalitet och kreativitet när de tar fram nya sorters korvar. Detta tillsammans med hemlagade tillbehör som olika sorters senap, röror och den populära gourmet-surkålen har bidragit till att skapa en uppskattad samlingspunkt för Göteborgs korvälskare.

- Jag har först i efterhand förstått hur stort Arla Guldko faktiskt är. Jag fick ett brev som uppmanade mig att söka. Om vi, trots den stenhårda konkurrensen, skulle vinna tar jag med mig hela personalen på en inspirationsresa till Tyskland för uppslag till nya korvar och tillbehör säger Malin Talcoth.

Juryn för Bästa Snabbmål består av: Henrik Regnér /Salads & Smoothies Sverige AB, vinnare av Arla Guldko 2012 Bästa Snabbmål, Anders Örnevall/tidningen Fastfood, Malin Söderström/kock på restaurang Moderna Museet samt Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström/Arla Foods.