Bästa Matglädjebutik

Juryns motivering: ”Med konsekvens, uthållighet och en vilja till förnyelse har årets vinnare visat att matglädje är en drivkraft till försäljning och framgång. Butiken attraherar breda kundgrupper genom ett nutida sortiment, uppmärksamt bemötande samt en målmedveten satsning på merförsäljning, matidéer och kunskaper runt om i hela butiken.”

- Vi har matglädje i hela butiken. Alla i hela laget arbetar med det. Jämnheten, bredden och engagemanget är vår styrka, säger Holger Gunnarsson, butikschef på ICA Kvantum Kungsbacka.

Alla i butiken är engagerade i arbetet med matglädje för att allt hela tiden ska bli ännu bättre. Nyligen började man med matglädjebesiktningar. Medarbetare går då runt till hela kundvarvet, bedömer andras avdelningar och tittar på allt, alla detaljer, vad kan göras bättre, vilka nya idéer kan vi använda, hur kan vi inspirera våra kunder till att bli säkrare i köket?

Inspirerade medarbetare

För att sporra och inspirera medarbetarna utses varje vecka en matglädjevinnare. Det kan vara en eller flera medarbetare som gjort något extra för att inspirera kunderna och det uppmärksammas med en liten överraskning.    

- Vi arbetar efter devisen att ”allt ska vara lite mer inspirerande för våra kunder idag än igår”. Det måste vara en jämn nivå i hela butiken. Alla detaljer är viktiga. Matglädjetänket måste finnas överallt, i allt. Och det allra viktigaste är att alla medarbetare måste vara engagerade. Enklaste sättet att skapa matglädje för dina kunder är skapa matglädje för alla dina medarbetare. Det fungerar inte att det bara finns någon eller några eldsjälar, säger Ulf Algévi.

Dialog med kunderna

En löpande dialog med kunderna är också en viktig del i arbetet. Det har bland annat resulterat i fler måltidslösningar, allt från enkla recept för att laga hemma till färdiga rätter att ta med. Den höga nivån på medarbetarnas kunnande och engagemang gör att kunderna kan vända sig till vem som helst för råd och tips. Att butiker idag ständigt måste utvecklas tycker Ulf Algévi är självklart.

- Jag förstår inte hur man kan ha råd att inte jobba med matglädje. Matglädje har alltid varit och kommer alltid vara lönsamt, säger han.

Besök gärna ICA Kvantum i Kungsbacka.