Bästa Snabbmål

Juryns motivering: ”En aktör som ligger helt i linje med den framtida trenden för snabba mål. Här erbjuds finkrogens kvalitet och kunskap i bekväma och välsmakande snabbmåltider. Med känsla för äkta råvara och öppen tillredning, förenas trovärdighet och nytänkande med enkelhet och finess. Denna unga aktör har siktet inställt på stjärnorna, vilket är fullt uppnåbart med detta tidsenliga koncept.”

Vällagad mat, serverad på snabbt och enkelt sätt i tortillabröd till hyggligt pris. Det är Wiggos snabbmatskoncept, så framgångsrikt att man bara efter ett års verksamhet kan kliva högst upp på Guldkons prispall. Vid den stora finalen 21 april fick Wiggo ta emot Arla Guldko® 2010 i kategorin Bästa Snabbmål.

- Utvecklingen efter Guldkovinsten har varit enorm. Vår verksamhet har skjutit sådan fart att vi har börjat leta lokal till ännu en restaurang. Vi har fått massor av gratulationer från alla håll, framför allt från våra stamkunder. Medarbetarna är jättestolta. All möjlig media har intervjuat oss, till och med lokaltidningen från min födelseort. Funderar du på att vara med i Guldkon? Kör på bara, är mitt råd, säger Niclas Alm, grundaren av Wiggo. 

- Det finns inget liknande snabbmatskoncept idag – vällagad mat i smart förpackning, det vill säga i en tortilla. Att tävla i Guldkon är sporrande för oss alla som jobbar här. Det är också en bra marknadsföringsaktivitet och Guldkon är viktig för branschen, för utvecklingen, säger Niclas Alm.

Niclas Alm har arbetet som kock i ett 10-tal år på många av Stockholms bättre restauranger och all erfarenhet tog han med sig in i Wiggo. Här tillagas varje rätt, inget är fabriksproducerat. Det är helt enkelt god mat utan konstigheter. Alla ingredienser är noga utvalda och därmed ibland även ekologiska. Här finns också sallader och även frukost med nybakat så kallat Levainbröd, ett franskt surdegsbröd.

Wiggo håller öppet mellan 7.00 till 19.00. Menyn är gjord med eftertanke. Den är ganska kort för att göra det enkelt och snabbt att välja, med rätter som har ett brett smakspektrum för att intressera många olika matgäster.

- Det räcker inte med bara god mat, personalen är också oerhört viktig, hur de bemöter kunderna. Tjejerna i butiken är jätteduktiga och på Wiggo blir du verkligen sedd som kund. Vi får beröm från kunderna hela tiden. Ryktet om oss sprider sig som ringar på vattnet, säger Nicklas Alm.

Besök gärna www.wiggogroup.com.