Bästa Seniorservering

Juryns motivering: ”Den positivt och engagerade personalen gör att varje enskild måltid blir till en upplevelse i matglädjens tecken. Ett genomtänkt och kvalitetsmedvetet arbetssätt borgar för att man lyckas erbjuda alla sina gäster ett från grunden tillagat, varierat och mycket välsmakande antal maträtter. Kunskap, kvalitet samt engagemang och nyfikenhet på omvärlden kännetecknar denna verksamhet.”

De såg det som en inspirerande utmaning - och med stort engagemang och skicklig kokkonst lyckades de att ta sig till topplaceringen. Vid finalen den 21 april fick Nicklagården ta emot Arla Guldko 2010 i kategorin Bästa Seniorservering.

- Finalen i Stockholm är en av de bästa dagarna i mitt liv! Guldkon har betytt väldigt mycket för oss. Ett fantastiskt kvitto på att vi gör ett bra jobb. Nya matgäster har strömmat till och vi har fått stor uppmärksammats i kommunen och av politikerna. Media har gjort flera fina reportage, så många att en del matgäster började känna sig som kändisar, säger Sofia Herbertsson, områdeschef på Nicklagården.

- Vi bestämde oss för att vara med i Guldkon för utmaningen och inspirationen! Det ger personalen en enorm arbetsglädje att laga och skapa mat från grunden. Det är ju det kockar vill göra, fortsätter Sofia Herbertsson.

Nytt för i år är att det kommunala köket är kravcertifierat. Det innebär bland annat höga krav och tuff kontroll på vilka råvaror man köper in. På Nicklagården lagas maten från grunden, ofta husmanskost som många äldre är vana vid. Matgästernas favorit är ”bonnabönagröt” som knappast går att få på andra restauranger.

Personalen lägger stor vikt vid service och att lyssna på matgästerna. Man bemödar sig om att ta in synpunkter, och utifrån dessa gör man en handlingsplan för förbättringar. Dessutom satsar man på att skapa en trevlig och ombonad restaurangmiljö. En viktig nyckel till framgångarna är att personalen är motiverad och jobbar mot samma mål.

- För att hitta motivationen är det viktigt med kul saker som Arlas Guldko. Hela personalens engagemang, arbetsglädjen och att alla kämpar till tusen – det är jag mest stolt över. Vi vill visa att alla kommunala kök också kan lyckas med matglädje, säger Sofia Herbertsson.

Besök gärna Nicklagården.