Bästa Snabbmål

"Vi tar inga genvägar för att skapa matglädje".

Med noggrant utvalda råvaror och spännande kryddor serverar de indisk mat från sin food truck. Indian Street Food & Co har ambitionen att höja ribban för den indiska matupplevelsen. Deras engagerade arbete har nu belönat dem med en vinst i Arla Guldko 2015 i kategorin Bästa Snabbmål. 

Det här priset är ett enormt kvitto på att vi arbetar på rätt sätt. Vår ambition är att växa och föra vår vision om indisk matlagning vidare. Vi är så glada att få chansen att vara en del av den svenska matkulturen, säger Fredrik Lindstål, en av grundarna till Indian Street Food & Co.

Arla Guldko genomfördes i år för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryns motivering till Indian Street Food & Co:s vinst:

“Med oblyga smaker och en stor portion serviceanda har man lagt stockholmarna vid sina fötter. Vinnarens tidlösa inriktning har ironiskt nog gjort den till ett av de hetaste alternativen på en växande scen. Ett stort plus till vinnarens ständiga sökande efter autentiska och optimala smaker utan att flirta med försvenskade varianter.”

Juryarbetet för Bästa Snabbmål började redan under hösten förra året. Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Malin Söderström, kock, driver Restaurangen Moderna Museet och Restaurang Hjerta i Stockholm. Ricard Constantiou, grundare av bland annat K25. Vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Snabbmål. Anders Örnevall, chefredaktör för tidningen Fast Food Magazine. Gunilla Blomqvist och Viveca Kärrström, Arla.