Bästa Miljöarbete

"Medarbetarna är en nyckelfaktor".

Miljötänket genomsyrar allt från mat till spabehandling. Här ska gästen kunna njuta och samtidigt känna trygghet i att alla delar är hållbara. Yasuragis och Nordic Choice Hotels gedigna arbete gav dem vinsten i Arla Guldko 2015 i kategorin Bästa Miljöarbete.

Kan vi åstadkomma stora förändringar så kan vi också åstadkomma ännu större. Nu satsar vi på att bli ännu bättre. Att vi fått med våra medarbetare är en nyckelfaktor. Nu ska vi hem och berätta för dem hur enormt bra de är! säger Caroline Strindmar, hållbarhetsansvarig Yasuragi.

Arla Guldko genomfördes i år för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryns motivering till Yasuragis och Nordic Choice Hotels vinst:

”Här är resultatet i alla bemärkelser gott. Genom att ge sina medarbetare verktygen, förtroendet och inflytandet har det skapats en kultur av ständig förbättring. När hållbara val görs enkla inspirerar man långt utanför den egna branschen.”

Juryarbetet för Bästa Miljöarbete började redan under hösten förra året. Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn består av: Magnus Ek, kock, driver Oaxen Krog & Slip i Stockholm. David Kallòs, krögare med engagemang i Maryhill Mat och Möten/Berlin Bar i Lund. Per Rosengren, försäljningschef på Saltå Kvarn. Anna-Karin Modin-Edman och Dick Due-Pedersen, Arla.