Bästa Matglädjeförskola

"Alla är lika viktiga i arbetet med mat och glädje".

Pedagogik, glädje och mat är självklara kopplingar på Tessins förskola. Med vällagad mat och stort engagemang sprider de kunskap och skapar nyfiken om mat hos barnen. Nu har deras uppskattade arbete belönats med en vinst i Arla Guldko 2015 i kategorin Bästa Matglädjeförskola.

Att vi vunnit känns fantastiskt, häftigt och överväldigande. Den här segern delar vi med alla på förskolan. Alla är lika värdefulla och tillsammans skapar vi matglädje, säger Lillemor Eriksson, kock på Tessins förskola.

Arla Guldko genomfördes 2015 för sextonde året i rad och fem lyckliga vinnare korades i var sin tävlingskategori. Finalen hölls traditionsenligt på Grand Hôtel i Stockholm.

Juryns motivering till Tessins förskolas vinst:

Med tydliga och gemensamma mål styrs hela verksamheten med måltiden i centrum. Respekt och äkta kärlek till både människor och mat sprider matglädjen in i varje vrå.

Juryarbetet för Bästa Matglädjeförskolabörjade redan under 2014. Man har bedömt helhet, långsiktighet, kvalitet och engagemang hos de tävlande.

Juryn bestod av: Markus Aujalay, kock, driver Winterviken i Stockholm och Fjällpuben i Åre. Magnus Holmberg, köksansvarig för Ängens restaurang på Ängdala förskola, vinnare av Arla Guldko 2014 Bästa Matglädjeförskola. Elisabeth Frodell, matengagerad förskolechef. Karolina Sparring, kock, kokboksförfattare och matkreatör. Leif Olausson och Carina Thorstorp, Arla.

 

Tessins förskola – bästa matglädjeförskola