Finalister Årets Kock 2017

Årets Kock Stolt presentatör

Årets Kock är det officiella svenska mästerskapet i professionell matlagning och Sveriges mest prestigefyllda matlagningstävling. För guldmedaljören innebär den prestigefyllda titeln att i princip alla dörrar inom den svenska gastronomin öppnas på vid gavel.

Utvecklar matlandet Sverige

Som presentatör är Arla den sponsor som satsar mest på Årets Kock. Och på tal om tid, så har Arla varit med sedan starten. Något vi är mycket stolta över. Eftersom Arla Foods har varit med från början har vi byggt upp en lång relation med kockeliten. Vi tar till exempel hjälp av vinnarna av Årets Kock i vår produktutveckling och vi samarbetar med tidigare vinnare som är med och utvecklar recept för både konsumenter och storkök.

Föreningen Årets Kock, som samlar vinnarna, anlitas ofta vid prestigefyllda evenemang och har till exempel hand om Nobelmiddagen. De medverkar också vid Arla Guldko och gör gästspel i skolor och storkök.

Mer om Årets Kock

Arlas kundwebb   Officiella Årets Kock-sajten

stolt presentatör av

Årets Rätt 2019

Årets Kock 2018, David Lundqvist, fick i uppdrag att ta fram en rätt som skulle spegla sin tid och passa både kök och restauranger. Här är resultatet.

Recept: Kåltacos – Årets Rätt 2019

Foto: Gustaf Månsson

Grattis, David!

David Lundqvist, från Grand Hotel i Saltsjöbaden, vann Årets Kock 2018.

Det känns som ett fantastiskt resultat och ett kvitto på att hårt jobb under lång tid lönar sig.

David Lundqvist

Läs mer om Årets Kock
Jimmi Erikssons nyårsmeny
Fler menyer från

Årets Kock

Arla har i många år arbetat med Årets Kock för att ta fram en fantastisk nyårsmeny. Vinnaren för året skapar en trerättersmiddag som du kan laga för att imponera lite extra på dina gäster. 

Årets Kock nyårsmenyer