Ekologiskt Om ekomjölk

För oss på Arla har det alltid varit självklart att värna om miljön. Vi såg tidigt fördelarna med ekologisk produktion och nu har vår ekologiska mjölk funnits i över 20 år. Idag är vi inte bara Sveriges utan också världens största producent av ekologiska mejerivaror.

Idag producerar 467 svenska Arlagårdar mjölk till över 80 svenska ekologiska produkter. Det är vi stolta över.

När du väljer att handla ekologiskt bidrar du till att fler bönder kan driva sina gårdar ekologiskt, det vill säga så naturligt som det bara går. Det ekologiska lantbruket bidrar bland annat till att den biologiska mångfalden ökar och att användningen av kemiska bekämpningsmedel minskar.

Nu i Stockholm

Ekologisk mjölk med gotländsk mersmak

Vår Gotlands eko kommer från 11 ekologiska Arlagårdar på Gotland till dig via Visby mejeri.

Läs mer om Gotlands eko
Varför ekologi?

Finns det gröna kor?

Ekologisk mjölk produceras så naturligt det bara går. Största skillnaden mot andra gårdar är att de ekologiska gårdarna inte använder kemiska bekämpningsmedel eller konstgödsel när de odlar foder till korna.

Lär dig mer om ekologisk mjölk
Ekologisk produktion

Vad är eko?

Ett antal Arlabönder började ställa om till ekologisk produktion för över 20 år sedan och den första ekologiska mjölken lanserades 1991. Men vad skiljer de ekologiska gårdarna från andra?

Lär dig om ekologisk produktion

Frågor & svar om ekologiskt

Vad innebär ekologisk produktion och vad gör Arla för miljön? Här får du svar på de vanligaste frågorna om Arlas arbete med miljö, ekologi och klimat.

 

Se frågor och svar

Vi kompenserar för klimatet

Alla Arlas produkter är tillverkade med respekt för miljön och vi har höga ambitioner att ständigt minska vår miljö- och klimatpåverkan. För Arla Eko och Yoggi® yalla! har vi dessutom valt att klimatkompensera. 

Ett steg i rätt riktning

FÖRNY­BAR PLAST I EKO­FÖR­PACK­NINGAR

Steg för steg förbättrar vi våra förpackningar. Plastskiktet på in- och utsidan är gjord av förnybar råvara.

Läs mer

SKRUVKORK I FÖRNYBART MATERIAL

Vi vet att de flesta mjölkdrickare föredrar förpackningar med praktisk skruvkork. Nu har det äntligen kommit plastkorkar gjorda av en förnybar råvara – sockerrör. Ett steg i rätt riktning tycker vi!

Läs mer
Landet ekomjölk

EKOLOGISK MINIMJÖLK

Att välja ekologisk mjölk mår både du och naturen bra av. Nu är även all minimjölk ekologisk.

Till mjölken