Korna & gården

Allting börjar med korna

Hos oss börjar allt med korna på gården. Våra kor måste må bra för att mjölken ska bli bra. Därför vet vi och våra bönder en hel del om kor. Här kan du ta del av den kunskapen.

Mjölkgården är en spännande plats där det händer mycket varje dag, året runt. Den som har koll på läget är förstås bonden. 

Besök en mjölkgård

Vill du se hur korna har det på gården eller kanske vara med när de släpps ut på bete? Vår skolverksamhet Arla Minior gör det möjligt för skolbarn att besöka mjölkgårdar och lära sig mer om livet på gården. På våren bjuder vi även in allmänheten till de populära Kosläppen. Det är en upplevelse att se hur det spritter i benen på korna när de släpps ut på grönbete.

Arla Minior

Besök en bondgård

Arla erbjuder skolbarn i årskurs 1–3 bondgårdsbesök. Vi kallar det för Arla Minior. Barnen får uppleva livet på mjölkgården, komma nära djuren och se var mjölken kommer ifrån.

Till Arla Minior
Bonden

Hjälten på gården

En bonde måste kunna många olika saker. Allt ifrån djurskötsel och växtodling till ekonomi, maskinvård och underhåll av byggnader. Och så en hel del om miljö. 

Läs mer om bondens arbete här!
Korna

Kor som mår bra

Hon vill ligga torrt och dragfritt, få mat på bestämda tider, bli ompysslad och kortklippt i vinterpälsen. 

Lär dig mer om korna här
Gården

Gården och miljön

Vi arbetar tillsammans med mjölkbönderna för att minska jordbrukets miljöpåverkan. Indirekt har vi ju ansvar för att mjölken, liksom andra varor vi använder, har producerats på ett miljömässigt ansvarsfullt sätt.

Lär dig mer om gården

Fråga bonden

Har du en fråga om livet på en bondgård? Skicka ett mejl till Inger så svarar hon så fort hon hinner mellan bestyren på gården.

Ställ en fråga