Mjölk

Återtag av mjölk Det här kan du göra

Arla Ko® Mjölk från Jönköpings mejeri med bäst före-datum 20/2 och 21/2 samt kontrollnummer 1028 har tyvärr inte blivit tillräckligt homogeniserad. Stämmer det in på din förpackning? Här berättar vi vad du kan göra.

Det finns ingen anledning till spilld mjölk

Homogenisering innebär att vi finfördelar fettet i mjölken för att undvika att det flyter upp och lägger sig som klumpar/flagor på ytan av mjölken. Mjölken är inte ohälsosam på något sätt, den kan drickas, användas i mat och bakning precis som vanligt.

1. Drick    2. Recept    3. Reklamera

Frågor & svar

Vad har hänt?

Arla Ko® Mjölk från Jönköpings mejeri har inte blivit tillräckligt homogeniserade i vår process med produktionsdatum 11/2 och 12/2. Homogenisering innebär att vi finfördelar fettet i mjölken för att undvika att det flyter upp och lägger sig som klumpar/flagor på ytan av mjölken.

Hur vet jag om det gäller min mjölk?

Återtaget gäller endast mjölk från Jönköpings mejeri med bäst före-datum 20/2 och 21/2, märkta med kontrollnummer 1028. Kontrollnumret hittar du i närheten av datummärkningen på toppen av förpackningen.

Är det farligt?

Mjölken är inte ohälsosam på något sätt, den kan drickas, användas i mat och bakning precis som vanligt.

Flicka med mjölk

1. Skaka och drick

Eftersom mjölken inte har homogeniserats kan fettet flyta upp på ytan – skaka den gärna innan användning. Och njut av ett glas kall mjölk.

2. BAKA, LAGA ELLER MIXA – RECEPT

REKLAMERA

Kändes inget av tipsen lockande? Du kan givetvis kontakta oss för att reklamera din mjölk. Observera att återtaget endast gäller mjölk från Jönköpings mejeri med bäst före-datum 20/2 och 21/2, märkta med kontrollnummer 1028.

Kontrollnumret hittar du i närheten av datummärkningen på toppen av förpackningen.

Kontrollnummer