Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Skaldjursdipp
Skaldjursdipp
15 min
Buffé
Förrätt
•
Se kommentarer
God och krämig skaldjursdip till räkor och musslor.
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(42)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(533)
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(46)
Budget
Matjessilltårta
(88)
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skala räkorna men lämna kvar skalet på stjärten. Stek musslorna i smör i en stekpanna ca 1 min på varje sida, salta lätt.
Skala, kärna ur och mosa avokadorna. Blanda avokado, crème fraiche och lök. Smaka av med salt.
Servera dippen i en skål med skaldjuren till.
Klart!
Ingredienser
Stora räkor med skal
½ kg
Små pilgrimsmusslor
8
Svenskt Smör från Arla®
Salt
Dipp:
Avokados
2
Arla Köket® Lätt crème fraiche tomat & basilika
2 dl
Finhackad schalottenlök
1
Salt
Andra liknande recept
Budget
Klassisk gubbröra
(42)
60+ min
Lyxig smörgåstårta med räkor och lax
(533)
Budget
30 min
Spetskål i ugn
(46)
Budget
Matjessilltårta
(88)
Budget
30 min
Grillad spetskål
(8)
1 tim
Räkcheesecake
(46)
60+ min
Piroger
(74)
60+ min
Gravad lax – steg för steg
(264)
15 min
Burrata
(16)
1 tim
Quiche Lorraine
(27)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum