Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Rabarberlemonad
Rabarberlemonad
1 tim
•
Se kommentarer
Svalka dig med en läskande rabarberlemonad på rabarber och citron med smak av ingefära. Servera gärna med mycket is och en skiva citron.
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3904)
45 min
Smulpaj
(2016)
30 min
Rabarbersaft
(233)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
15 min
Rabarberkräm
(845)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär rabarbern i tunna skivor. Skala och strimla ingefäran.
Blanda rabarber, ingefära pressad citron, socker, vatten och vaniljpulver i en kastrull. Koka upp och låt koka på svag värme ca 15 min.
Sila genom en finmaskig sil. Häll upp i rena flaskor. Låt kallna, förvara i kyl.
Servera gärna rabarberlemonaden med is och en skiva citron.
Klart!
Näringsvärden, per recept
Energi:
610 kcal
Protein:
3 g
Kolhydrater:
141 g
Fett:
0 g
Ingredienser
Rabarber
400 g
Färsk ingefära, ca 20 g
1 bit
Pressad citron, ca 4 citroner
1¼ dl
Strösocker
1½ dl
Vatten
1½ liter
Vaniljpulver
1 krm
Andra liknande recept
45 min
Rabarberpaj med smuldeg
(3904)
45 min
Smulpaj
(2016)
30 min
Rabarbersaft
(233)
45 min
Knäckig rabarberpaj
(679)
15 min
Rabarberkräm
(845)
Budget
Glutenfri rabarberpaj
(29)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(792)
Budget
Rabarberkaka
(7)
20 min
Rabarbermarmelad
(26)
Budget
30 min
Rabarbersirap
(9)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum