Proteinbröd
Budget Nytt

Proteinbröd

60+ min Mellanmål Frukost
Ett lättlagat bröd bakat på cottage cheese, havremjöl, bikarbonat och ägg. Vi har smaksatt detta proteinbröd med torkad fänkål och kummin. När brödet är klart lyfter du ut det ur brödformen och låter det svalna på galler. Toppa proteinbrödet med dina favoriter! Om det blir bröd över är det bästa att skiva upp och frysa in!
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/proteinbrod/

Gör så här

  • Värm ugnen till 200° eller 175° varmluft.
  • Vispa äggen luftiga med en elvisp.
  • Blanda ner övriga ingredienser. Rör ihop till en kladdig deg.
  • Lägg bakplåtspapper i en limpform, ca 1 ½ liter.
  • Häll ner den lösa degen i formen och jämna till toppen. Strö över solrosfrön och salt.
  • Grädda proteinbrödet längst ner i ugnen ca 60 min. Täck över med bakplåtspapper om brödet får för mycket färg.
  • Låt proteinbrödet svalna helt på galler innan du skär brödet i skivor.
Klart!

Ingredienser

Ägg
3
Havremjöl
7 dl
Bikarbonat
2 tsk
Hela fänkålsfrön, mortlad
½ tsk
Hel kummin, mortlad
½ tsk
Salt
½ tsk
500 g
Solroskärnor
1 dl
Flingsalt
1 tsk