Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Pocherat ägg
Pocherat ägg
•
Se kommentarer
Pocherat ägg är ett ägg som kokas utan skal som även kallas förlorat ägg. I vårt recept får ägget ligga och dra en stund i ättika för att det ska hålla ihop bättre när det placeras i det kokande vattnet.
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12297)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27597)
Budget
Klassisk gubbröra
(42)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(787)
45 min
Våfflor
(6186)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Häll ättikan i 4 små koppar, Knäck försiktigt ett ägg i varje kopp och låt dra ca 10 min.
Koka upp 1 liter vatten i en kastrull. Drag av från spisen och vispa runt i vattnet till en virvel.
Häll snabbt i äggen in mot kanten. Låt dra ca 2 min.
Lyft upp äggen med en hålslev och låt dem droppa av. Servera genast.
Klart!
Ingredienser
Ägg
4
Ättiksprit 12%
2 msk
Andra liknande recept
Budget
45 min
Pannkakor
(12297)
Budget
30 min
Kladdkaka
(27597)
Budget
Klassisk gubbröra
(42)
45 min
Rabarberkaka i långpanna
(787)
45 min
Våfflor
(6186)
1 tim
Pinocchiotårta
(1611)
55 min
Kärleksmums
(10947)
Budget
Ugnspannkaka
(568)
Budget
Jordgubbstårta
(165)
45 min
Sockerkaka
(6262)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum