Persillade

Persillade

10 min
Persillade är Frankrikes motsvarighet till Italiens gremolata och Argentinas chimichurri. Det är helt enkelt hackad bladpersilja och finhackad vitlök som blandas ihop med lite olivolja. Kryddblandningen passar till allt från den franska maträtten escargot, ostron, grillat kött och som topping och smaksättare till olika maträtter.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/persillade/

Gör så här

  • Hacka persilja. Skala och finhacka vitlöken.
  • Lägg i en skål och blanda ner olivoljan.
  • Smaka av persillade med salt.
Klart!
Energi:

64 kcal

Protein: 0 g
Kolhydrater: 1 g
Fett: 7 g

Ingredienser

Bladpersilja
50 g
Vitlöksklyftor
2
Kallpressad olivolja
2 msk
Flingsalt
1 tsk