Panerad kyckling

Panerad kyckling

1 tim Huvudrätt
Att panera kyckling är inte svårt. Det blir extra krispigt om kycklingen dubbelpaneras i mjöl, sedan ägg och sista vändan är panko. Servera den panerade kycklingen med t ex en chilihet gräddfilssås och nyrostad potatis.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/panerad-kyckling/

Gör så här

  • Banka ut kycklingen till ca 1 cm tunna skivor. Krydda med salt och peppar.
  • Häll upp mjöl på en tallrik. Vispa upp ägget i en djup tallrik och häll panko på en tredje tallrik
  • Vänd kycklingen först i mjöl, sedan i uppvispat ägg och sist i panko.
  • Hetta upp oja till 180° i en rymlig stekpanna. Stek kycklingen tills den är genomstekt, 2-3 min per sida.
Klart!

Kontrollera med en stektermometer att innertemperaturen på kycklingen har kommit upp i 72°.

Ingredienser

Kycklingbröstfilé, gärna tunnskivad
600 g
Salt och svartpeppar
Vetemjöl
1½ dl
Ägg
2
Panko
ca 3 dl
Frityrolja, till stekning
2 dl