Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Kompott på pumpa och aprikos
Kompott på pumpa och aprikos
20 min
Buffé
•
Se kommentarer
Ljuvlig och söt kompott som är fantastisk till ost, men passar även som tillbehör vid många andra tillfällen. Gör gärna dubbel sats, den håller i kylen minst tio dagar.
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(98)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
40 min
Äppelkompott
(122)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Skär pumpan och aprikoserna i mindre bitar. Koka alla ingredienser utom citronskalet ca 10 min. Rör ner citronskalet och låt svalna.
Plocka upp lagerbladet och kanelstången. Förvara kompotten i kyl.
Klart!
Tips:
Servera till Castello® White och Castello® Danablue
Näringsvärden, per Per port exklusive tillbehör
Energi:
85 kcal
Protein:
1 g
Kolhydrater:
18 g
Fett:
1 g
Ingredienser
Skalad pumpa, t ex butternut
100 g
Torkade aprikoser
50 g
Vitt vin
½ dl
Vatten
2 dl
Strösocker
½ dl
Lagerblad
1
Kanelstång
1
Kardemummakärnor
5
Citron
rivet skal av 1
Andra liknande recept
25 min
Rabarberkompott
(98)
60+ min
Rabarberpannacotta
(5)
Trifle på äpple med smulkrisp och vaniljglass
(212)
40 min
Äppelkompott
(122)
10 min
Bärkompott med vanilj
(11)
30 min
Smält rabarber med jordgubbar
(37)
60+ min
Rabarber och jordgubbsmoussetårta
(160)
20 min
Crostini med krämig vitost och fikonkompott
(3)
40 min
Rabarberkompott med hasselnötstopping och vaniljgrädde
(2)
Budget
30 min
Cheesecake med rabarber
(98)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum