Fetaostbiffar
Nytt

Fetaostbiffar

25 min Buffé Huvudrätt Lunch
Dessa fetaostbiffar är smaksatta med vitlök, timjan, chili flakes och citron. De serveras allra bäst med en krämig tzatziki och härlig klyftpotatis - precis som i Grekland. Underbart gott att servera både till vardag som fest!
Constance Loeper
Constance Loeper Receptkreatör
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/fetaostbiffar/

Gör så här

Klyftpotatis:
  • Börja med klyftpotatisen. Värm ugnen till 225˚ eller 200° varmluft.
  • Skär potatisen i klyftor och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med smör- & rapsolja och salt.
  • Tillaga mitt i ugnen ca 25 min, eller tills potatisen är klar.
Fetaostbiffar:
  • Lägg färsen i en bunke. Tillsätt finriven vitlök, timjan, chili flakes, ägg, citron, salt och svartpeppar. Blanda raskt ihop till en smidig smet. Forma till 8 lika stora bollar.
  • Dela vitosten i 8 bitar. Gör ett hål i varje biff och lägg i en bit vitost. Täpp igen färsbiffen.
  • Hetta upp smör- & rapsolja i en stekpanna. Stek fetaostbiffarna försiktigt tills de har en innertemperatur på 70°.
Tzatziki:
  • Skölj gurkan och riv på den grova sidan av ett rivjärn.
  • Krama ur all vätska från gurkan. Blanda med yoghurt och riven vitlöksklyfta. Smaka av med salt.
  • Smula vitost och hackad persilja över fetaostbiffarna. Servera med tzatziki, klyftpotatis och krispig grönsallad.
Klart!

Ingredienser

Fetaostbiffar:
Blandfärs
500 g
Vitlöksklyfta
1
Finhackad färsk timjan
2 msk
Chili flakes
1 tsk
Ägg
1
Citron, finrivet skal
1
Salt
1 tsk
Nymalen svartpeppar
2 krm
150 g
1 msk
Klyftpotatis:
Delikatesspotatis
900 g
1 msk
Salt
1 tsk
Tzatziki:
Gurka
1
2 dl
Vitlöksklyfta
1
Salt
ca 2 krm
Till servering:
Blandad grönsallad
150 g
Bladpersilja