Blomkålsstuvning
Nytt

Blomkålsstuvning

Huvudrätt
Denna blomkålsstuvning har en rund och fin smak av cheddar. Det är underbart gott att servera denna krämiga blomkålsstuvning till stekt falukorv eller kyckling. Om du tycker att den blir för tjock i konsistensen går det bra att spä den med lite mjölk.
Karolina Sparring
Karolina Sparring Kock och receptansvarig Arla Mat
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/blomkalsstuvning/

Gör så här

  • Ansa och skär blomkålen i buketter.
  • Smält smör i en rymlig stekpanna. Tillsätt blomkålen och blanda så all kål blir smörig. För extra smak är det gott att låta blomkålen bli lite brynt.
  • Pudra över mjöl och blanda väl. Rör ner lite grädde i taget. Koka upp under omrörning.
  • Låt sjuda 12-15 min. Rör ner cheddar och låt allt bli varmt. Späd eventuellt med lite mjölk om såsen blir för tjock.
  • Smaka av blomkålsstuvningen med salt och nymalen svartpeppar.
  • Toppa med hackad persilja och servera.
Klart!
Energi:

290 kcal

Protein: 6 g
Kolhydrater: 15 g
Fett: 22 g

Ingredienser

Blomkål
ca 500 g
50 g
Vetemjöl
3 msk
5 dl
Salt och svartpeppar
150 g
Hackad färsk persilja
2 msk