Rekordmånga tävlingsbidrag till Arla Guldko® 2011 - Nu är semifinalisterna utvalda

Lästid
3 min
Rekordmånga tävlingsbidrag till Arla Guldko® 2011 - Nu är semifinalisterna utvalda
Publicerad
16 december 2010
Kontakter:
Presskontakt

Nu har semifinalisterna valts ut till 2011 års tävling av Arla Guldko®, matbranschens Oscar. Det har kommit in rekordmånga tävlingsbidrag , 396, från hela Sverige vilket krävt ett tufft juryarbete för att välja ut 10 semifinalister i respektive tävlingskategori; Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål samt Bästa Matglädjebutik. I februari utses tre finalister i varje kategori som går till den slutliga finalen den 7 april 2011.

Det är tolfte året i rad som Arla Guldko® genomförs och intresset för tävlingen är större än någonsin. 396 tävlingsbidrag har kommit in, de allra flesta med mycket hög kvalitetsnivå. Dessutom har elever i år kunnat nominera sin skola till kategorin Bästa Matglädjeskola vilket över 200 elever har gjort. Det har därför krävt en extra stor insats hos juryn för att utse de 10 semifinalisterna i respektive kategori. Semifinalisterna är spridda över hela Sverige, från Malmö i söder till Luleå i norr, och representerar allt från en liten förskola med miljöfokus till nationella livsmedelskedjor. Näste steg i tävlingen är att under februari utse tre finalister i varje kategori som går vidare till den stora finalen i Stockholm den 7 april 2011.

Arla Guldko®, ofta kallad matbranschens Oscar, instiftades år 2000 av Arla Foods för att uppmärksamma dem som satsar och gör extra insatser inom butik och restaurang & storkök. Syftet är att lyfta fram och belöna goda resultat för att inspirera andra. Tävlingen har fem kategorier: Bästa Miljöarbete, Bästa Matglädjeskola, Bästa Seniorservering, Bästa Snabbmål och Bästa Matglädjebutik. Vinnarna i respektive tävlingskategori får statyetten Arla Guldko®, utbildningsstipendium samt exklusivt diplom. Övriga tävlanden som deltagit i finalen får diplom och utbildningsbidrag. Mer finns att läsa på www.arla.se/guldko.

Här är samtliga semifinalister med kontaktuppgifter:

Bästa Miljöarbete
Max Hamburger restauranger, Stockholm, Pär Larshans, tel 070-206 16 69
Barista Fair Trade Coffee, Malmö, Caroline Josefsson, tel 070-980 85 79
Guldhedsskolans kök, Göteborg, Christina Linnerhag, tel 031-365 74 94 /3657482, 070-235 25 06
Mässrestauranger, Älvsjö, Egon Persson, tel 08-727 72 03
Clarion Hotel, Stockholm, Pernilla Lundberg, tel 070-698 40 27
Tetra Pak Restaurang, Lund, Ola Nilsson, tel 073-336 47 33
Lillåns skolrestaurang, Örebro, Mats Zetterlund, tel 019-21 43 44
Skärfva Förskola ,Tant Grön, Karlskrona, Liisa Söderquist, tel 0455-471 22
Ecoviva, Hägersten, Amina Bergendahl, tel 070-242 40 87
Helsjön Folkhögskola, Horred, Ann-Marie Hjortberg-Nordlund, tel 0320-20 58 35

Bästa Matglädjeskola
Frejaskolan, Gnesta, Susanne Gustafsson, tel 0158-702 81
Kungshagens skola, Nyköping, Kurt Stratil, tel 0155-28 37 92
Lindåsskolan, Billdal, Even Bakke, tel 031-366 36 00
Montessoriskolan, Norrtälje, Jenny Harold, tel 070-260 17 61
Nordhemsskolan Göteborg, Lise-lotte Edvardsson, tel 031-365 81 88
Runstensskolan, Haninge, Johan Beer, tel 08-606 89 05
Soldalaskolan, Södertälje, Sleyman Livize, tel 08-523 014 96
Svenstaviks skola, Svenstavik, Johan Andersson, tel 070-970 87 00
Vasaskolan, Skövde, Helena Gustavsson, tel 070-515 82 06
Vik/Grantomta skolrest, Värmdö, Tove Söderlund, tel 08-570 480 56

Bästa Seniorservering
Valjeviken, Sölvesborg, B-E Ingemansson, tel 0456-329 58
Gudarpsgårdens kök, Tranemo, Fatima Biscevic, tel 0325-57 62 59
Slomarps Äldreboende Rest.Tallen, Mjölby, Markus Gustafsson, tel 0142-857 34
Olsgårdens sjukhem/ kök, Oskarsström, Ulrika Olsson, tel 070-260 08 51
Marks Kommun Ekås Servicehus, Horred, Kinna, Lisbeth Hultin, tel 0320-21 78 36
Solhemmets Servicehus, Veinge, Marie Boström, tel 0430-156 89
Bergfast kök, Lönsboda, Liselotte Svensson, tel 0479-184 67
Sällskapet Vänner till Pauvres Honteux, Bromma, Ingegerd Persson, tel 08-579 777 00
Stiftelsen Borgerskapets Enkehus&Gubbhus, Stockholm, Birgitta Cederqvist, tel 08-720 89 15
Stiftelsen Stora Sköndal, Rest. Magnolia, Sköndal, Helena Blomberg, tel 073-901 66 70

Bästa Snabbmål
Serrano, Stockholm, Alex Sehlstedt, tel 0727-328 140
Babel Deli, Stockholm, Romid Shammas, tel 070-480 37 91
Rosalis Deli Drive, Örebro, Rosmarie Russo, tel 019-10 69 55, 070-566 47 24
Albert & Jack’s, Stockholm, Carolina Westerlund, tel 08-611 50 01
Saltå Kafé/Bageri Genuin, Järna, Karin Johansson, tel 076-138 99 22
Café Syster Yster, Tibro, Malin Johansson, tel 0504-154 00, 070 -995 52 92
Nytorget Urban Deli, Stockholm, Jesper Weidlitz, tel 08-599 091 80, 070-731 87 00
Preem, Jönköping, Lisa Blom, tel 036-12 48 00
ICA To Go, Solna, Marie Holmqvist, tel 08-561 507 49
ICA Nära Sergelstorg, Stockholm, Kent Kjerrman, tel 08-440 46 80

Bästa Matglädjebutik
ICA Kvantum Kungsbacka, Kungsbacka, Ulf Algevi, tel 0300-511 50
ICA Kvantum Luleå, Luleå, Daniel Andersson, tel 0920-690 00
Coop Konsum Lycksele, Lycksele, Anders Ivarsson, tel 0950-239 80
VI Esplanaden, Sundbyberg, Stefan Martinsson, tel 08-564 808 91
ICA Stop, Täby, Jessica Stenström, tel 08-562 518 55
ICA Maxi Botkyrka, Botkyrka, Patrik Larsson, tel 08-534 703 61
Urban Deli, Stockholm, Jesper Weidlitz, tel 08-599 091 80
ICA Kvantum Liljeholmen, Stockholm, Mats Nederstedt, tel 08-681 12 01
ICA Maxi Hälla, Västerås, Jan Holmberg, tel 021-15 64 63
ICA Malmborgs, Malmö, Mats Lundin, tel 040-98 77 55

För ytterligare information kontakta:
Inger Söderlund, PR-chef Arla Foods, tel 070-689 58 84, 08-789 58 84, inger.soderlund@arlafoods.com

Presskontakt

Max Wallenberg
Max Wallenberg Presschef Arla Sverige max.wallenberg@arlafoods.com 070-88 44 290 (pressjour) 072-724 70 76