Lax med mild masalasås

Lax med mild masalasås

45 min Huvudrätt
Lax i masalasås med stekta grönsaker och gröna ärter. Servera laxen med hemgjord, sötsyrlig, picklad rödlök.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/lax-med-mild-masalasas/

Gör så här

  • Börja med picklad rödlök. Skala och skär löken i tunna skivor. Lägg den i en skål.
  • Koka upp vinäger och socker i en liten kastrull. Rör om tills sockret löser sig. Häll blandningen över löken och rör om. Låt den stå och dra fram till servering.
  • Skala potatisen. Skär potatis och aubergine i 1 cm stora tärningar.
  • Stek potatis och aubergine i smör-&rapsolja i en stekpanna ca 2 min. Tillsätt kryddmix och grädde i pannan.
  • Koka upp under omrörning. Låt koka på svag värme ca 3 min.
  • Skär laxen i 3x3 cm stora bitar. Tillsätt laxen i såsen och låt koka på svag värme 4-5 min. Vänd ner ärterna när 1 min av koktiden återstår.
  • Toppa med picklad rödlök vid servering. Garnera ev med citronklyftor.
Klart!
Energi:

495 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 26 g
Fett: 30 g

Ingredienser

Laxfilé
500 g
Liten sötpotatis, ca 200 g
1
Aubergine
½
Tikka masala kryddmix
1 påse
3 dl
Salt
½ tsk
Frysta ärter
2 dl
Picklad rödlök:
Rödlök
1
Vitvinsvinäger
½ dl
Strösocker
2 msk