Vitlökssoppa med matyoghurt
Betyg  (0 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Vitlökssoppa med matyoghurt

Soppan för vitlöksälskare serveras med frasiga snittar med timjansmak.

Antal portioner

Ingredienser

  • 4 schalottenlökar
  • 5 vitlöksklyftor
  • 2 msk Arla® Svenskt Smör
  • 5 dl grönsaksbuljong
  • 1 dl Arla Köket® vispgrädde
  • 3 msk vetemjöl
  • 4 dl Arla Köket® matyoghurt
  • strösocker
  • salt
  • vitpeppar
  • 1 knippe gräslök

Timjantoast:

  • 12 tunna trekanter av formbröd
  • 1 msk Arla® Svenskt Smör
  • 2 msk olivolja
  • 1 dl timjan

Gör så här:

Finhacka schalottenlök och vitlök. Fräs löken mjuk i smör. Häll i buljong och grädde. Låt koka några min. Rör ut vetemjölet i matyoghurten. Vispa ner det i buljongen. Låt soppan koka på svag värme ca 5 min. Smaka av med socker, salt och peppar. Klipp över gräslöken strax innan serveringen. Sätt ugnen på 175°. Smält smöret i en långpanna. Rör samman olja, timjan och lite örtsalt. Blanda det med smöret på plåten. Lägg ut brödet och stek dem gyllenbruna, ca 5 min per sida.

Källa: