Vitlöksfisk med pinjenötter

Vitlöksfisk med pinjenötter

Huvudrätt
Fixa en underbart god fiskmiddag med minimal arbetsinsats.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vitloksfisk-med-pinjenotter/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°.
  • Lägg fisken i en ugnssäker form. Häll över smör-&rapsolja blandad med vitlök och citronsaft.
  • Strö över salt, peppar, persilja och pinjenötter. Stek i mitten av ugnen 15-20 min.
  • Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Fräs spenaten i lite smör-&rapsolja, smaka av med salt och peppar. Servera fisken med ris och spenat.
Klart!
Energi:

420 kcal

Protein: 29 g
Kolhydrater: 38 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Koljafilé
500 g
3 msk
Pressade vitlöksklyftor
2
Citron
pressad saft av ½
Salt
½ tsk
Svartpeppar
½ krm
Hackad färsk persilja
½ dl
Pinjenötter
½ dl
Ris
3 dl
Bladspenat
130 g