Vispat brynt smör med matjessill

Vispat brynt smör med matjessill

30 min
Smakrikt brynt smör ger klassikern matjessill på kavring en riktig skjuts. Perfekt som förrätt eller lätt lunch tillsammans med en kall öl.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vispat-brynt-smor-med-matjesill/

Gör så här

  • Skiva rödlök och rädisor tunt. Låt ligga i kallt vatten ca 30 min. Då får lök och rädisor en mildare smak. Skiva potatisen.
  • Bryn hälften av smöret så att det får en nötig smak.
  • Vispa samman nästan allt av det brynta smöret med resterande smör. Spar ett par matskedar till serveringen.
  • Stek kavringen i 2 msk av det vispade smöret. Låt torka på hushållspapper.
  • Vänd matjessillbitarna i örterna.
  • Täck kavringen med skivad potatis. Lägg på matjessill. Toppa med tunna skivor av rödlök och rädisor samt en klick gräddfil.
  • Avsluta med en matsked brynt smör innan servering.
Klart!

När du vispar smör går det lättare om det är rumsvarmt. Använd gärna en elvisp. Det vispade smöret som du får över är gott att bre på hårt eller nybakat bröd.

Energi:

595 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 34 g
Fett: 45 g
Video
Brynt smör – så gör du

Gör ett perfekt brynt smör tillsammans med stjärnkocken Andreas Hedlund. Ett gott brynt smör har en karamelliserad och nötig smak som förhöjer nästan all mat och smakar magiskt ihop med allt från torsk, till glass och sockerkaka.

Ingredienser

150 g
Matjessillfiléer, skurna i bitar
4
Liten rödlök
1
Rädisor
4
Kokta kalla potatisar
4
Kavring
4 skivor
Hackad färsk dill och gräslök
½ dl
1 dl