Viltstek med granatäpple
Betyg  (31 st)

Mitt betyg:

Lägg i varukorg

Finns i din varukorg

Köp hem ingredienserna med mathem.se

Viltstek med granatäpple

Recept på viltstek där vi byter ut gelén mot granatäpple och ger den klassiska viltsteken en modern touch.

Antal portioner

Ingredienser

  • 1 kg älgstek
  • 1 12 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 msk Arla® Smör-&rapsolja

Sås:

  • 2 12 dl Arla Köket® ekologisk matlagningsgrädde
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 msk konc vilt- och kantarellfond
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 tsk timjan
  • 2 dl sky
  • 1 granatäpple
  • 12 dl grovhackad gräslök

Gör så här:

Sätt ugnen på 125°. Krydda köttet och bryn det i smör-&rapsolja i en stor stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 65–70°, ca 2 tim. Förbered såsen under tiden. Vispa ihop matlagningsgrädde, mjöl, fond, soja och timjan i en kastrull. Låt såsen koka 3–5 min. Dela granatäpplet och ta ur kärnorna. Låt köttet vila ca 10 min. Vispa ur formen med vatten. Häll skyn i såsen och låt den koka upp. Skär köttet i skivor och lägg på ett fat. Häll över lite av såsen. Garnera med granatäpple och gräslök.

Tips:

Älgstek kan bytas ut mot rådjur-, hjort- eller nötstek

Källa:

Näringsvärden, per portion exklusive tillbehör

  • Energi: 410 kcal
  • Protein: 32 g
  • Kolhydrater: 41 g
  • Fett: 13 g