Viltsmakande kyckling

Viltsmakande kyckling

20 min Huvudrätt
Kyckling och sås med smak av svamp och enbär är mustigt och gott.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltsmakande-kyckling/

Gör så här

  • Börja med att koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  • Dela kycklingen i bitar och stek i smör i en panna tills de nästan är klara, 4-5 min.
  • Strimla purjolöken och låt den fräsa med en stund.
  • Häll grädde, fond och majsstärkelsen i pannan tillsammans med krossade enbär, rör om och låt koka ca 2 min.
  • Servera grytan med riset.
Klart!

Du kan gärna byta riset mot potatis eller pasta.

Energi:

480 kcal

Protein: 32 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 16 g

Ingredienser

Kycklinglårfilé
500 g
Purjolök
1
2 dl
Viltfond
¾ msk
Majsstärkelse
½ msk
Enbär
7
Ris
3 dl