Viltpaté med cumberlandyoghurt

Viltpaté med cumberlandyoghurt

60+ min Buffé Förrätt
Viltpaté med mycket smak! Passar lika bra till julbordet som till förrätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/viltpate-med-cumberlandyoghurt/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Grovhacka kycklinglevern. Skala och finhacka löken.
  • Bryn levern i smör i en stekpanna. Låt löken fräsa med några min.
  • Blanda viltfärsen med salt, peppar, enbär, mjöl och ägg. Rör i lever, lök och crème fraiche.
  • Häll smeten i en smord, ugnssäker form, ca 1 ½ liter. Grädda i mitten av ugnen ca 1 tim. Låt patén kallna.
  • Blanda yoghurt och cumberlandsås.
  • Servera patén i skivor med såsen och små gurkor.
Klart!
Energi:

145 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 9 g

Ingredienser

Kycklinglever
200 g
Rödlök
1
2 msk
Viltfärs t ex älg
500 g
Salt
2 tsk
Svartpeppar
2 krm
Krossade enbär
2 tsk
Vetemjöl
2 msk
Ägg
2
2 dl
Sås:
2 dl
Cumberlandsås
1 dl