Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

Vendelas lakrits- och citronkladdkaka

35 min Mellanmål Efterrätt
Vinnaren i Kladdkakeracet 2010 där de klassiska smakerna lakrits och citron, förenas med smaken av choklad. En utsökt kombination som tar kladdkakan till nya höjder! Det är viktigt att lakritspulvret är av god kvalitet.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vendelas-lakrits--och-citronkladdkaka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Lägg bakplåtspapper i botten på en form med löstagbar kant, cirka 24 cm i diameter.
  • Smält smöret. Rör ihop ägg och socker och blanda med smöret.
  • Blanda övriga ingredienser utom kolorna och rör ner det i äggblandningen. Bred ut smeten i formen.
  • Dela citronkolorna i mindre bitar och fördela dem i smeten. Jämna till ytan över kolorna.
  • Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 18-20 min. Lossa kakan från formen och låt den kallna.
  • Servera med lättvispad grädde.
Klart!

Ingredienser

150 g
Ägg
3
Strösocker
3 dl
Vetemjöl
3 dl
Kakao
1 dl
Vaniljsocker
1 msk
Salt
1 krm
Citron
rivet skal av 1
Lakritspulver
4 msk
Citronkolor
10
Till servering:
3 dl