Quinoabiffar med citrongräsröra

Quinoabiffar med citrongräsröra

50 min Huvudrätt
Saftiga quinoabiffar, mjuka inuti och frasiga utanpå och helt perfekta tillsammans med den uppfriskande röran på cottage cheese.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegobiffar-med-citrongrasrora/

Gör så här

Quinoabiffar:
  • Koka quinoan enligt anvisning på förpackningen. Låt svalna något.
  • Rör ihop ägg och 1 dl hirsflingor i en bunke och låt stå ca 10 min.
  • Finstrimla purjolöken. Fräs den mjuk i lite av smör-&rapsoljan.
  • Rör ner quinoa, purjolök och ost i äggblandningen. Smaka av med salt och peppar. Låt vila ca 10 min.
Citrongräsröra:
  • Banka citrongräset och hacka det fint. Blanda med cottage cheese och limeskal. Smaka av med salt.
  • Skala och skiva betorna så tunt som möjligt och krama ihop med limesaft och salt.
Servering:
  • Forma åtta biffar av smeten. Vänd dem i hirsflingor.
  • Stek dem frasiga i smör-&rapsolja ca 2 min på varje sida.
  • Servera varma med sallad och citrongräsröra. Garnera med ärtskott.
Klart!
Energi:

475 kcal

Protein: 27 g
Kolhydrater: 52 g
Fett: 19 g

Ingredienser

Quinoabiffar:
Quinoa tricolore
2 dl
Ägg
2
Hirsflingor
2 dl
Purjolök
½
½ dl
2½ dl
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
Citrongräsröra:
Citrongräs
½
250 g
Lime
rivet skal och saft av 1
Betor, gärna olika färger
3
Salt
Ärtskott
20 g