Vegetarisk sill  i yoghurtsås

Vegetarisk sill i yoghurtsås

30 min
Få allt det goda med sill utan fisk. Sötsyrlig ättikslag och krämig yoghurtsås med shitakesvamp istället - smart!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vegetarisk-sill--i-yoghurtsas/

Gör så här

  • Rensa och skiva svampen grovt.
  • Koka upp ättikssprit, vatten och salt. Lägg i svampen och låt koka på svag värme ca 15 min. Häll av lagen.
  • Blanda svampen med socker och senapsfrön. Låt dra i kyl minst 8 tim.
  • Rör ihop ingredienserna till yoghurtsåsen. Blanda ner svampen. Låt stå i kyl minst 1 dygn
Klart!

Shiitakesvamp går bra att bytas mot skogschampinjoner.

Energi:

100 kcal

Fiber: 0 g
Protein: 5 g
Kolhydrater: 6 g
Fett: 6 g

Ingredienser

Shiitakesvamp
150 g
Ättiksprit 12%
2 msk
Vatten
2 dl
Salt
1 msk
Strösocker
½ dl
Senapsfrön
2 msk
Yoghurtsås:
1 dl
Hackad vitlöksklyfta
½
Hackad färsk timjan
1 msk
75 g