VECKOMATSEDEL

Måndag 16-09-26
Ugnsstekta grönsaker med fetaost

Huvudrätt: Ugnsstekta grönsaker med fetaost

Kryddad och smulad fetaost smakar hur gott som helst tillsammans med både grönsaker och kött.

Tisdag 16-09-27
Bulgur med avokado

Huvudrätt: Bulgur med avokado

Bulgur, avokado och smulig vit ost blir till en härlig vegetarisk maträtt. Apelsin är gott i sallad och passar mycket bra som smakkomplement till denna bulgur.

Onsdag 16-09-28
Lätt svamppasta

Huvudrätt: Lätt svamppasta

Läcker pastarätt som går snabbt att tillaga. Blir det rester är det lika gott till lunch dagen efter. Mums!

Torsdag 16-09-29
Bönbiffar i pitabröd

Huvudrätt: Bönbiffar i pitabröd

Bönbiffar, härliga vegetariska biffar, serverade med fräscha grönsaker och god dressing i pitabröd. Bönbiffarna görs av kidneybönor och KESO® cottage cheese.

Fredag 16-09-30
Karibisk fiskgryta

Huvudrätt: Karibisk fiskgryta

Syrlig, söt och med lätt sting. När fisken rimmas blir den fastare i köttet.

Lördag 16-10-01
Fläskytterfilé i ugn med oliver

Huvudrätt: Fläskytterfilé i ugn med oliver

Fläskytterfilé i ugn blir till en enkel men lyxig vardagsrätt med smak av medelhavet och toppad med krispig parmaskinka. En perfekt allt-i-ett rätt serverad med en god sallad eller annat tillbehör.

Gratinerade muscovadopäron

Efterrätt: Gratinerade muscovadopäron

Smör och mörkt muscovadosocker ger päronen en rund lakritssmak. Kesella vanilj är gott till!

Söndag 16-10-02
Kycklinggryta med svampsås

Huvudrätt: Kycklinggryta med svampsås

Ljuvlig kycklinggryta med morötter och smak av svamp och timjan. En snabb och välsmakande rätt till variation i vardagen.

Chokladtryffel i ny form

Efterrätt: Chokladtryffel i ny form

Enkel och smal chokladtryffel i lagom liten form att bjuda på. Ät chokladtryffel som dessert efter en härlig middag.