VECKOMATSEDEL

Måndag 16-09-26
Örtgratinerade grönsaker

Huvudrätt: Örtgratinerade grönsaker

Vegetarisk rätt som gottat till sig i ugnen. Servera gärna grönsakerna med en fräsch och god vitlök- och basilikadressing på färskost.

Tisdag 16-09-27
Kassler i ugn med persilja

Huvudrätt: Kassler i ugn med persilja

Bjud på en ny, spännande kasslerrätt med persilja och ost.

Onsdag 16-09-28
Lammfärsbullar med rödlinsragu

Huvudrätt: Lammfärsbullar med rödlinsragu

Bovete gör dessa smakrika köttbullar glutenfria. Sesamfröna ger lammfärsbullarna en nötig smak, samtidigt som de blir knapriga. För en glutenfri rätt, byt ut couscous mot ris.

Torsdag 16-09-29
Risotto på rotselleri med rostade hasselnötter och ädelost

Huvudrätt: Risotto på rotselleri med rostade hasselnötter och ädelost

Risotto med rotselleri och knapriga nötter. Håll koll på riset så det har kvar lite tuggmotstånd när du tillsätter selleripurén.

Fredag 16-09-30
Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

Huvudrätt: Parmalindad kyckling med brynt salviasmör

Parmalindad kycklingfilé med salvia och färskost - härliga italienska smaker! Servera gärna kycklingpaketen med klyftpotatis eller pasta.

Lördag 16-10-01
Senaps- och honungsbakad lax

Huvudrätt: Senaps- och honungsbakad lax

Lättlagad lax med smakrikt täcke på färskost och flagad mandel. Servera gärna den ugnsbakade laxen med kokta grönsaker och kokt potatis.

Skummig dessert med hallon

Efterrätt: Skummig dessert med hallon

En skummig dessert - nästan som en mousse - med sagolik smak av hallon och fräsch citron. Dekorera strax före servering med hallon och vackra flagor av mandel.

Söndag 16-10-02
Fläskfilé med skogschampinjoner och rostade rotfrukter

Huvudrätt: Fläskfilé med skogschampinjoner och rostade rotfrukter

Fläskfilé får mustigt sällskap av svamp, balsamico och rostad vitlök. Tillsammans med rostade rotfrukter blir detta en middag som alla gillar.

Toscaäpplen

Efterrätt: Toscaäpplen

Toscaäpplen är ugnsbakade äppelhalvor med gudomlig toscasmet på toppen. Godast är de alldeles nybakade och varma, med vispad grädde eller glass.