VECKOMATSEDEL

Måndag 16-09-26
Spaghettiplättar

Huvudrätt: Spaghettiplättar

Spagettiplättar är barnsligt goda, enkla att göra och blir snabbt populära på middagsbordet. Spagettiplättar är perfekt, snabblagad vardagsmat när det finns spagetti över i kylskåpet.

Tisdag 16-09-27
Karibisk fiskgryta

Huvudrätt: Karibisk fiskgryta

Syrlig, söt och med lätt sting. När fisken rimmas blir den fastare i köttet.

Onsdag 16-09-28
Blomkålscurry med sötpotatis

Huvudrätt: Blomkålscurry med sötpotatis

En härlig vegetarisk curry med blomkål och sötpotatis, kryddad med asiatiska smaker. Pressa lime över curryn för härligt syrlig smak och anpassa mängden chili efter önskad hetta.

Torsdag 16-09-29
Fredag 16-09-30
Kantarellpaj

Huvudrätt: Kantarellpaj

Kantarellpaj är bland det godaste som finns, här med smakrik prästost i fyllningen. Servera gärna kantarellpajen med en fräsch och enkel sallad som låter de goda smakerna i pajen dominera.

Lördag 16-10-01
Piccata milanese

Huvudrätt: Piccata milanese

En traditionell italiensk anrättning med svensk touch.

Kryddoftande smulpaj

Efterrätt: Kryddoftande smulpaj

Snabbaste smuldegen rörs ihop med smält smör.

Söndag 16-10-02
Kålpudding

Huvudrätt: Kålpudding

Kålpudding - en riktigt svensk klassiker! Servera med kokt potatis, sås och rårörda lingon. Passa på att göra lite extra och frys in.

60+ min

Karamelliserade päron med vaniljkräm

Efterrätt: Karamelliserade päron med vaniljkräm

Karamelliserade päron är en ljuvlig efterrätt som serveras med vispad smetana smaksatt med äkta vanilj och lite florsocker. Toppa med kaksmulor och mynta.