Våffelsnittar med hasselnötter och dulce de leche

Våffelsnittar med hasselnötter och dulce de leche

1 tim Efterrätt
Underbara våffelsnittar med extra allt – sött, salt och syrligt. Den karamelliserade mjölken, även kallad dulce de leche, är en extra lyxig kolasås med knäckig smak.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/vaffelwrap-med-hasselnotter-och-dulce-de-leche/

Gör så här

  • Smält smöret.
  • Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Tillsätt lätt uppvispade ägg, grädde och vatten, vispa till en jämn smet. Rör i det mesta av smöret.
  • Smörj våffeljärnet med resten av smöret och grädda våfflorna. Låt svalna på galler.
  • Sätt ugnen på 175°.
  • Blanda hasselnötter med olja och salt på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Låt kallna och hacka grovt.
  • Vispa cème fraiche med florsocker.
  • Servera våfflan med den karamelliserade mjölken (dulce de leche), crème fraiche och toppa med hasselnötterna.
Klart!
Energi:

550 kcal

Protein: 9 g
Kolhydrater: 49 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Våffelsmet:
100 g
Vetemjöl
2 dl
Dinkelmjöl
1 dl
Bakpulver
1 msk
Ägg
2
1 dl
Kallt vatten
2½ dl
Skalade hasselnötter
1 dl
Olivolja
2 msk
Flingsalt
1 msk
2 dl
Florsocker
½ dl
Karamelliserad mjölk à 400 g
1 burk