Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

Ugnsstekta kycklingklubbor med jordärtskockor och svamp

60+ min Huvudrätt
Kycklingklubbor med tillbehör som steks i ugnen i en praktisk allt-i-ett rätt. Skockorna blir härligt mjuka och nötiga i ugn. Lingon är gott att äta till denna rätt.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnstekt-kyckling-med-jordartskockor-och-svamp/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 200°.
  • Salta och peppra kycklingklubborna. Bryn dem i smör i en stekpanna.
  • Lägg över i en långpanna och stek i mitten av ugnen ca 20 min.
  • Skala jordärtskockor och morötter. Skär dem och purjolöken i bitar.
  • Fräs svampen några min i smör. Lägg rotfrukter, purjolök och svamp runt kycklingen.
  • Rör ihop svampskyn och häll i pannan. Stek ytterligare 40–45 min.
  • Garnera med lingon och ev färsk timjan.
Klart!
Energi:

615 kcal

Protein: 40 g
Kolhydrater: 29 g
Fett: 36 g

Ingredienser

Kycklingklubbor
4
Salt
1 tsk
Svartpeppar
1 krm
1 msk
Jordärtskockor
500 g
Morot
200 g
Purjolök
1
Svamp
200 g
Svampsky
2 dl
Konc äppeljuice
1 msk
Kantarellfond
2 msk
Lingon
1 dl