Ugnspannkaka med jordärtskockor

Ugnspannkaka med jordärtskockor

50 min Huvudrätt
Ugnspannkaka med skivad jordärtskocka, bacon och salladslök blir matig och god. Supergott med lingonsylt till ugnspannkakan!
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnspannkaka-med-jordartskockor/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 225°, Skala och skiva jordärtskockorna och strimla baconet. Dela salladslöken i bitar.
  • Ringla smör-&rapsolja i en långpanna. Lägg i bacon och grönsaker. Stek i mitten av ugnen ca 10 min.
  • Vispa ut mjölet i hälften av mjölken till en slät smet. Vispa i resten av mjölken, ägg och salt.
  • Häll smeten i långpannan. Grädda i mitten av ugnen 20-25 min.
  • Servera medlingonsylt.
Klart!
Energi:

575 kcal

Protein: 21 g
Kolhydrater: 59 g
Fett: 27 g

Ingredienser

Jordärtskockor
400 g
Bacon
140 g
Salladslökar
4
2 msk
Vetemjöl
2½ dl
6 dl
Ägg
3
Salt
½ tsk
Lingonsylt
1 dl