Upptäck
Recept & mat
Produkter
Hållbarhet
Om Arla
Arla
Recept & mat
Ugnsbakade kvargplättar med skinka
Ugnsbakade kvargplättar med skinka
30 min
•
Se kommentarer
Powerplättar till frukost med massa protein håller dig igång fram till lunch.
Andra liknande recept
20 min
Krabbelurer
(260)
Budget
20 min
Plättar
(249)
Budget
45 min
Potatisplättar
(18)
60+ min
Blinier med spenat
(29)
15 min
Plättar med cottage cheese
(99)
Fler recept
Provlagat av Arla Mat
Gör så här
Sätt ugnen på 175°.
Dela äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
Tillsätt kvarg, cottage cheese och salt till äggulorna och vispa samman. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i kvargsmeten.
Strimla skinkan.
Klicka ut 12 plättar på plåtar med bakplåtspapper. Fördela den strimlade skinkan på plättarna.
Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
Halvera tomaterna, ringla på olja och strö över svartpeppar. Servera tillsammans med plättarna.
Klart!
Ingredienser
Ägg
4
Arla Köket Kesella® kvarg
250 g
KESO® cottage cheese
½ dl
Salt
½ tsk
Skinka
120 g
Cocktailtomater
250 g
Olja
1 msk
Svartpeppar
1 krm
Andra liknande recept
20 min
Krabbelurer
(260)
Budget
20 min
Plättar
(249)
Budget
45 min
Potatisplättar
(18)
60+ min
Blinier med spenat
(29)
15 min
Plättar med cottage cheese
(99)
20 min
Rösti med ost
(89)
Budget
20 min
Bananplättar
(67)
45 min
Amerikanska plättar med björnbär
(50)
Budget
Risplättar med falukorv
(51)
45 min
Gratinerade cottage cheeseplättar med spenat
(5)
Fler recept
Arlakadabra – pyssel och kul
Falbygdens ost – ostbutik med hemleverans
Arla Mat – receptapp
Nyhetsbrev
Arlas webbshop
Konsumentforum