Ugnsbakade kvargplättar med skinka

Ugnsbakade kvargplättar med skinka

30 min
Powerplättar till frukost med massa protein håller dig igång fram till lunch.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakade-kvargplattar-med-skinka/

Gör så här

  • Sätt ugnen på 175°.
  • Dela äggen i gulor och vitor. Lägg gulorna i en bunke och vitorna i en annan.
  • Tillsätt kvarg, cottage cheese och salt till äggulorna och vispa samman. Vispa äggvitan till ett fast skum och vänd ner i kvargsmeten.
  • Strimla skinkan.
  • Klicka ut 12 plättar på plåtar med bakplåtspapper. Fördela den strimlade skinkan på plättarna.
  • Baka i mitten av ugnen ca 15 min.
  • Halvera tomaterna, ringla på olja och strö över svartpeppar. Servera tillsammans med plättarna.
Klart!

Ingredienser

Ägg
4
250 g
½ dl
Salt
½ tsk
Skinka
120 g
Cocktailtomater
250 g
Olja
1 msk
Svartpeppar
1 krm