Ugnsbakad potatis med ostsallad

Ugnsbakad potatis med ostsallad

Toppa bakpotatisen med krispig ostsallad. Servera med varmrökt lax och du har bästa sommarrätten.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat
https://www.arla.se/recept/ugnsbakad-potatis-med-ostsalladrora/

Gör så här

  • Värm ugnen till 225°.
  • Dela potatisen i halvor. Pensla snittytan med lite av oljan från osten och salta. Baka halvorna i mitten av ugnen 45-55 min.
  • Skiva salladslöken. Rosta pumpakärnorna i en torr varm stekpanna, låt svalna.
  • Blanda avrunnen ost, oljan från osten, salladslök, pumpakärnor och basilika. Smaka av med salt och peppar.
  • Servera potatisen med ostsalladen.
Klart!
Energi:

329 kcal

Protein: 11 g
Kolhydrater: 37 g
Fett: 15 g

Ingredienser

Bakpotatisar
2
Salt
½ tsk
1 burk
Salladslökar
2
Pumpakärnor
1 dl
Hackad färsk basilika
1 dl
Salt och svartpeppar