Tomatsoppa med paprika och pasta

Tomatsoppa med paprika och pasta

20 min Huvudrätt
Tomatsoppan blir barnens favoritsoppa när du lägger i pasta och färgglad paprika.
Provlagat av Arla Mat Provlagat av Arla Mat

Gör så här

  • Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  • Kärna ur paprikorna och dela dem i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs paprikor och lök i smör i en kastrull.
  • Rör i peppar, tomater, vatten, grädde och buljongtärningar. Låt soppan koka några minuter. Lägg i pastan.
  • Smaka av med socker och salt.
Klart!
Energi:

390 kcal

Protein: 12 g
Kolhydrater: 54 g
Fett: 13 g

Ingredienser

Pasta, t ex hattar eller snäckor
200 g
Paprikor
2
Gul lök
1
Svartpeppar
1 krm
Passerade tomater
800 g
Vatten
1 dl
2½ dl
Grönsaksbuljong
2 tärningar
Strösocker
1 krm
Salt